Vanyarc község honlapja

Kis község nagy múlttal Nógrád megye déli csücskében...

Egyéb menü

E-ügyintézés

Vanyarc - Elektronikus ügyintézés

Közérdekű

Közérdekű telefonszámok Vanyarcon

"Szelektív" napok

A szelektív hulladékszállítás minden hónap 2. és 4. pénteki napján történik.

2017.

 • December 8. 22.

2018.

 • Január 12., 26.
 • Február 9., 23.
 • Március 9, 23.
 • Április 13., 27.
 • Május 11., 25.
 • Június 8., 22.
 • Július 13., 27.
 • Augusztus 10., 24.
 • Szeptember 14., 28.
 • Október 12., 26.
 • November 9., 23.
 • December 14., 28.

Körzeti megbízott

Körzeti megbízott Vanyarcon

Minden hónap 2. szerda 11-12 óráig, a polgármesteri hivatalban.

Polgárőrség

Vanyarci Polgárőrség

Telefonügyelet: 06-30-629-6505

Perkapu

Vanyarc - Perkapu nyomtatványok (K01, P26)

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Helyi Esélyegyenlőségi Program

eTanácsadó pont

etanacsado logo

eMagyarorszag pont

eMagyarország pont Vanyarcon

Közérdekű adatok

Közérdekű adatok

Vanyarci könyvtár a Facebook-on

Vanyarc Könyvtár a Facebook-on

Vanyarc Községi Önkormányzat által 2015. 04. 01 napon benyújtott és az NKA Igazgatóságánál 3505/02876 azonosító szám alatt nyilvántartásba vett pályázatára – melyet szakmai eszközfejlesztésre, korszerűsítésre nyújtott be - a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága a Közgyűjtemények Kollégiuma 025/35/15 számú döntése alapján a vanyarci könyvtárnak 2.692.087,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A kapott támogatást: 2.692.087,- Ft-ot a könyvtár az Önkormányzat által hozzárendelt önrész összegével:299.121,- Ft-tal együtt a Szakmai Beszámolóban mellékelt eszköz- és terméklistában található berendezési tárgyak, bútorok és informatikai eszközök beszerzésére fordította.

Bővebben...

Iskolánk diákjai Erdélyben

Kedves Diákok!

2013. március 13-15 között a 7. osztályból 17 tanuló részt vett a „Határtalanul” program keretében egy erdélyi kiránduláson.

A programot BGA-12-HA-01-0647. számú

”Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázaton nyertük. A három napos tanulmányút kapcsán megismerkedtünk a Parcium területével, Nagyvárad történelmi, építészeti, irodalmi érdekességeivel. Megtudtuk, hol élt és alkotott Ady Endre, milyen a barokk stílus, milyen méreteket ölthet egy székesegyház.

A Királyhágón átkelve láthattuk milyen egy hágó, milyenek a tűkanyarok.

Kolozsváron a Mátyás templomban megérezhettük a történelem „súlyát”.

Másfél napot Torockón töltöttünk, mely a világörökség részévé vált. A Székelykő látványa valóban lenyűgöző. Fehér csúcsaival a kis falu fölé emelkedik, s mintha „őrzőként” állna felette. Bár az idő nem engedte, hogy megmásszuk a csúcsát, de a szomszédos település Torockószentgyörgy várát azért bevettük. Izgalmas élmény volt a torockói iskolásokkal való találkozás.

Hazafele jövet ellátogattunk Nagyenyedre a Bethlen kollégiumba, megismerkedtünk Déva várával, s a balladákon kívüli valódi történelmével is.

”Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” - Iskolánk diákjai Erdélyben

Március 15.-én, Aradon mi is megkoszorúztuk a vértanúk emlékművét.
Az utunkon osztályfőnökünk, Bán Imréné és igazgató nénink, Schreiner Éva tanárnő kísért végig.

Köszönjük segítségüket.

Iskolánkban élménybeszámolót tartunk a három nap eseményeiről, melyre mindenkit szeretettel várunk ezúton is.

/B.G. és SZ.V./

„SZÍNES EGYÜTTLÉT”

Május 4-5-6.: a „Színes Együttlét” jegyében került megrendezésre az EURÓPA NAP Vanyarcon 150 külföldi vendég (szlovák, lengyel, román (erdélyi) részvételével és a házigazdák közreműködésével. Az osztrák vendégek elfoglaltságuk miatt most nem tudtak eljönni, de örömmel vették a meghívás és legközelebb remélhetőleg őket is itt üdvözölhetjük majd Vanyarcon.

A három napos rendezvény programjai között szerepelt: kézművesség, tánctanítás, civil fórum, kirándulás, sportdélután (EU-futás, foci, sakk, pingpong, szkander versenyek), partnerségi dokumentumok aláírása, közös istentisztelet az evangélikus templomban és kulturális bemutató a szabadtéri színpadon.

Erre a találkozóra, a programokra, a vendégek ellátására a Község Önkormányzata még tavaly beadta pályázatát Brüsszelbe az „Európa a Polgárokért 2007-2013” program keretében, mely sikerrel járt, így nem volt akadálya annak, hogy mindez megvalósulhasson és a testvér települési kapcsolatok megerősödjenek, az új partnerségi kapcsolatok pedig kialakuljanak. A programsorozat jól sikerült, elérte a célját. Nagyon jól érezte magát vendég és vendéglátó egyaránt. Mindenki úgy búcsúzott, hogy nyitott a folytatásra és várja a következő találkozást.

A rendezvény fő támogatója volt:
„The Education Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) – Brussels
Európai Bizottság Oktatási Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség – Brüsszel

A főszervezők ezúton is köszönetet mondanak mindenkinek, aki hozzájárult támogatásával, odaadó munkájával, közreműködésével ehhez a nagyszabású programhoz.

Hrncsjár Mihályné polgármester
Nedeliczki Teréz szervező

Bővebben...

Haluskafesztivál Vanyarcon - 2012

Pályázó neve: Vanyarc Község Önkormányzata
Pályázó székhelye: 2688 Vanyarc, Veres Pálné út 54.
Pályázó MVH regisztrációs száma: 1005263842
Jogcím: LEADER Rendezvény
Célterület: Turisztikai és helyi rendezvények támogatása
Célterület azonosító: 1 026 193
Pályázat azonosító: 8319478288
Támogatási határozat iratazonosító: 1431244821

Emlékeztető

Rendezvény helyszíne: Vanyarc, Szabadtéri színpad és környéke hrsz.: 600
Rendezvény időpontja: 2012. szeptember 08.
Rendezvény célcsoportja: Gyermek és felnőtt korosztály, családok, egyéni és csoportos turisták, kirándulók.
A rendezvény célja: Most is, mint eddig a település, a megye és a régió jellegzetes ételének (a haluska, sztrapacska) bemutatása volt a cél, a helyi és a környékbeli épített és természeti környezet, látnivalók bemutatása, népszerűsítése, vendég-éjszakák számának növelése, a falusi vendéglátás hangulatának felidézése. A folklór programokkal, kézművességgel is elsősorban a helyi sajátosságok bemutatása és népszerűsítése a célunk.

A rendezvény eredménye: Az immáron 9. alkalommal megrendezésre kerülő Haluskafesztivál az idén is jól sikerült, az időjárás is kegyes volt hozzánk. A fent felsorolt célcsoportok mindegyike jelen volt: a baba-mamáktól kezdve a „szelíd motorosokon” át az egyéni és csoportos turistákig bezárólag, magyarországi, szlovákiai és angliai vendégek egyaránt.

A kisgyermekekkel érkező családok száma nő. Rendezvényünkön ugyanis a hagyományok megtartása mellett a komplexitásra is törekszünk, ahol a felnőtt és a gyermek egyaránt megtalálja a megfelelő elfoglaltságot, lehetőleg a hagyományőrzés keretein belül. Fesztiválunk egyedi, specifikus, mert kizárólag a folklór, a kézművesség és természetesen a jellegzetes, tájjellegű gasztronómia jelenik meg benne. Ez az idén sem volt másképpen.

A főzőversenyen a csapatok között több nemzetiség is képviseltette magát.

A fesztivál megrendezésében pedig önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, egyházi felekezetek egyaránt kiveszik a részüket, összefog a település apraja-nagyja, közös cél vezérli a rendezőségben résztvevőket. Közösségépítő jellege is van a rendezvénynek.

Szálláshelyeinken előre foglalt már minden hely. Eredmény az is, hogy ezzel a fesztivállal településünket be tudtuk kapcsolódni a régió és az ország turisztikai vérkeringésébe.

Az emlékeztetőt készítette: Nedeliczki Teréz a fesztivál főszervezője

Kelt: Vanyarc, 2012, szeptember 17.

Hrncsjár Mihályné polgármester

Vanyarc Község Önkormányzata Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében támogatást kapott játszóterek fejlesztésére.

A támogatás összege:
19 301 735 Ft (72 372,46 Euró)

Játszóterek fejlesztése Vanyarcon

Haluskafesztivál - 2011 - Vanyarc

"Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa"

Pályázó neve: Vanyarc Községi Önkormányzat
Pályázó székhelye: 2688 Vanyarc, Veres Pálné út 54.
jogcím: LEADER Rendezvény
célterület: Turisztikai és helyi rendezvények támogatása
célterület azonosító: 1 008 465
Támogatási határozat iratazonosító: 1255102071

Emlékeztető

Rendezvény helyszíne: Szabadtéri Színpad és környéke, Vanyarc, Veres Pálné út (hrsz.: 600)
Rendezvény időpontja: 2011. szeptember 10.
Rendezvény célcsoportja: gyermek és felnőtt korosztály, családok, egyéni és csoportos turisták, kirándulók

A rendezvény célja: a település, a megye és a régió jellegzetes ételének (a haluska, sztrapacska) bemutatása, a környék természeti és egyéb látnivalóinak népszerűsítése, vendégéjszakák számának növelése, a falusi vendéglátás hangulatának felidézése. A folklór programokkal, kézművességgel elsősorban a helyi sajátosságok bemutatása és népszerűsítése.

A rendezvény eredménye: Az immáron 8. alkalommal megrendezésre kerülő Haluskafesztiválon – az idei jó időnek, gyakorlott szervezésnek is köszönhetően – nagyon sokan vettek részt. Egyik legjobban sikerült évünk volt. A fent felsorolt célcsoportok mindegyike jelen volt: a baba-mamáktól kezdve a „szelíd motorosokon” az ifjú és nyugdíjas buszos kirándulós csoportokig mindenki itt volt. Soprontól-Nyíregyházáig, Besztercebányától Szegedig tudnak rólunk és jönnek hozzánk a vendégek.

Egyre inkább érezhető az is, hogy a családosok száma nő. Rendezvényünkön ugyanis a hagyományok megtartása mellett a komplexitásra is törekszünk, ahol a felnőtt és a gyermek egyaránt megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot. Fesztiválunk ugyanakkor egyedi, specifikus, mert kizárólag a folklór, a kézművesség és természetesen a jellegzetes, tájjellegű gasztronómia jelenik meg benne. Ezen nem szeretnénk változtatni. Évről évre tapasztaljuk, hogy igény van erre és szívesen nézik a helyi és a régió folklórját, kóstolják az étkét, és ismerkednek a kézművesekkel. Szálláshelyeinken előre foglalt már minden hely és gyakori a több napos foglalás is. Eredmény az is, hogy ezzel a fesztivállal településünket be tudtuk kapcsolni a régió és az ország turisztikai vérkeringésébe. 

Az emlékeztetőt készítette: Nedeliczki Teréz a Haluskafesztivál szervezője

Kelt: Vanyarc, 2011. szeptember 12.

Hrncsjár Mihályné polgármester

Haluskafesztivál - 2011 - Vanyarc

Meghívó Haluskafesztiválra

Meghívó a vanyarci Haluskafesztiválra

Könyvtárátadás Vanyarcon

Európa Nap

"Színes Együttlét" - Európa Nap - 2012 - Vanyarc

Határtalanul

”Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek”

ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0031

Haluskafesztivál - 2012

Haluskafesztivál - 2012 - Vanyarc

Játszóterek fejlesztése

Játszóterek fejlesztése Vanyarcon

Haluskafesztivál - 2011

Haluskafesztivál - 2011 - Vanyarc

Kamera telepítés

Vanyarc játszótereinek biztonsági kamerával történő megfigyelése

logo nemzeti jogszabalytar

Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár